Kivehető fogpótlások

Esztétikus és tartós fogpótlás

Új megoldás a hagyományos fogsor helyett.

A kivehető fogsorokról

A fogsor egy olyan lemezes pótlás, amely a fogakat és a sorvadás miatt csökkenő lágy részeket együtt pótolja. Lehet részleges, vagy teljes, attól függően, hogy néhány fog, vagy mindegyik fog hiányzik. A részleges fogsor a maradék fogakhoz kapcsokkal vagy rejtett elhorgonyzással rögzül. Az alaplemez készülhet műanyagból vagy fémből. A műfogak általában műanyagból készülnek, de lehetnek porcelánból is.

Rögzített műfogsor

A hagyományos fogsorok nagy hátárnya hogy rögzítés hiányában könnyen elmozdulnak ami megnehezíti az evést, beszédet. Ezt elkerülendő különböző rögzítések alkalmazhatóak melyekkel a fogsor a szájban nem mozdul el, és nagyobb erőkifejtést tesz lehetővé a rágásnál.

Részleges fogsornál ilyen rögzítés a precíziós horgonyzás. Egy rejtett patent segítségével a kivehető fogsorrészt a meglévő fogakon lévő koronákhoz rögzítheti a viselője. Ezáltal a fogsor érzetre és funkciójában stabilabb lesz, könnyíti az ételek őrlését, a beszédet.

Teljes fogsornál fogászati implantátumok segítségével lehet a műfogsor rögzíteni. Olvasson a kezelésről alább:

Miért nem megoldás a hagyományos protézis a fogpótlásra?

Az ép fogak hozzájárulnak egészségünkhöz, jó közérzetünkhöz!

Stéges műfogsor

Stéges műfogsor implantátumokon.

A stéges műfogsor felépítménye 2-4 implantátumon nyugszik ami erős alátámasztást biztosít a műfogaknak. Az ilyen műfogsor patkó alakú, az akril rész nem fedi el a szájpadlást. A fogsor az implantátumokon nyugszik, nem mozdul el. Tisztításkor levehető, és egy speciális patent segítségével helyezhető vissza. Beszéd és evés, rágás közben nem mozog, ezért érzésre nem is hasonlít a hagyományos műfogsorokhoz.

Előnyök:
  • Vékonyabb, patkó alakú fogsor.
  • A fogsor rögzített, nem az ínyen nyugszik.
  • Stabil és kényelmes
vs.
Hagyományos műfogsor

Hagyományos műfogsor.

A műfogsorok széles körben elterjedtek azonban használatuk a legkevésbé kedvelt és preferált fogpótlási megoldás. A műfogsor általában akril és fém alapú, és az ínyre helyezve vákuum tartja helyben használat közben. Részleges fogsorok elhorgonyzással, kapcsokkal rögzíthetőek a meglévő fogakhoz. A teljes fogsornál erre implantátumokkal van csak lehetőség.


Hátárnyai:
  • A fogsor mozoghat, nem ad biztos erős harapást.
  • Csökken az ízlelés mivel a szájpadlás fedett.
  • Gyakori az íny irritáció a nagy akril felület miatt.

Kérdéseivel forduljon kollégáinkhoz.

Ingyenes tanácsadást biztosítunk minden betegünk számára.

Klinkánk elérhető az alábbi telefonszámon: +36 1 430 1590 vagy e-mailben: recepcio@innodc.hu

Recepció

Ismerje meg klinikánkat.

Kezelőhelyiségeink a legmodernebb fogászati eszközökkel felszereltek. Az Ön kényelme érdekében hosszabb rendelési időt biztosítunk a hét bizonyos napjain.
Látogasson el klinikánkra

Gyakran ismételt kérdések:

Mi az a fogsor?

A fogsor az egy olyan lemezes pótlás, amely a fogakat és a sorvadás miatt csökkenő lágyrészeket együtt pótolja. Lehet részleges, vagy teljes, attól függően, hogy néhány fog, vagy mindegyik fog hiányzik. A részleges fogsor a maradék fogakhoz kapcsokkal vagy rejtett elhorgonyzással rögzül.

Miből készül a fogsor?

Az alaplemez készülhet műanyagból vagy fémből. A műfogak általában műanyagból készülnek, de lehetnek porcelánból is.

Megváltoztatja-e a fogsor a beszédet?

Bizonyos hangok kiejtése kezdetben gyakorlást igényel. Hangos felolvasás, illetve tükör előtt gyakorlás segít áthidalni ezt az időszakot.

Mikor kell új fogsor?

Idővel a csontlebontódás miatt billeghet a fogsor, ezt alábéleléssel illetve új fogsor készítésével lehet orvosolni. Rendszeres fogorvosi ellenőrzés javasolt és helyes otthoni ápolás javasolt, így hosszú életű lesz fogsora.

Mi az a részleges fogsor?

Ez egy kivehető fogpótlás, amely egy fogsorlemezen lévő műfogak segítségével pótolja a hiányzó fogakat. Készülhet műanyagból és fém-műanyag kombinációjából. Általában fém kapcsokkal rögzül a maradék fogakhoz, de léteznek ún. rejtett, nyomógombos rögzítésűek is.