Fémmentes E-max préskerámia koronák és héjak előtte Fémmentes E-max préskerámia koronák és héjak utána

Kezelés típusa: Fémmentes E-max préskerámia koronák és héjak

Betegünket nagyon zavarta egy korábbi gyökérkezelt fog elszíneződése és a fogai formája, és szabálytalansága. A metszőfogakra helyezett 2 korona illetve 4 héj teljesen megváltoztatta a mosolyt. Betegünk szerette volna ha a fogai fehérebbek, ezért a kezelést fogfehérítéssel kezdtük. Az így kialakult tartós fehérebb árnyalathoz illesztettük az új koronák és héjak színét.

Porcelán koronák előtte Porcelán koronák utána

Kezelés típusa: Porcelán koronák

Ebben az esetben páciensünk panasza elsősorban a meglévő koronák nehéz tisztíthatósága volt. Ennek eredményeként az ínye begyulladt és gyakran vérzett. Emellett zavarta a fogak és a régi porcelán koronák színe is. Új, formában és színben jobban illeszkedő koronákat készítettünk ami teljesen helyreállította az íny egészségét és sokkal ragyogóbbá vált a mosoly.

Porcelán préskerámia héj előtte Porcelán préskerámia héj utána

Kezelés típusa: Porcelán préskerámia héj

Gyakori eset, hogy a fogak szabálytalansága különösen zavarja a viselőjét, meg akkor is ha amúgy egészségesek a fogak. Ez kihat a mindennapi szokásokra, például elrejti mosolyát aki nem elégedett fogaival. Az előtte képen jól látható hogy a metszőfogak nem azonos nagyságúak, és rotálódtak. Betegünk nem kívánt fogszabályozó kezelésbe kezdeni ezért az első fogakra héjakat helyeztünk fel. Ez a kezelés nem roncsolta az ép fogakat, mégis teljesen megváltoztatta a hölgy mosolyát, amire páciensünk régóta vágyott.

Fogbeültetés, porcelán koronák. előtte Fogbeültetés, porcelán koronák. utána

Kezelés típusa: Fogbeültetés, porcelán koronák.

Betegünk régóta szenvedett a hátsó törött fogaitól, melyek megnehezítették az evést, és gyakran begyulladtak. A gyökerek, és fogmaradványok eltávolítása után fogászati implantátumokat ültettünk ezek helyére, így teljesen helyreállítható lett a rágófunkció. Az első fogakra esztétikai okból páciensünk koronákat szeretett volna, ezáltal a mosoly nyitottabb, világosabb lett.

Fogszínű tömés, Gradia héj és fogfehérítés előtte Fogszínű tömés, Gradia héj és fogfehérítés utána

Kezelés típusa: Fogszínű tömés, Gradia héj és fogfehérítés

Az első fogak roncsolódása jellemző ha valaki cukros vagy szénsavas italokat fogyaszt nagy mennyiségben. Ebben az esetben is ennek a nyomai láthatóak. A fogszuvasodás az első fogakat támadta meg több helyen. Fogszínű tömésekkel, és Gradia héjjal helyreállítottuk a roncsolt részeket és lehetőség volt a fogak formájának megváltoztatására is a páciens kérésére.

Préskerámia héj  előtte Préskerámia héj  utána

Kezelés típusa: Préskerámia héj

Egy korábbi gyökérkezelés belülről színezte el páciensünk első fogait. A szín helyreállításához és apróbb méretbeli korrekcióhoz a legjobb megoldás a fogászati héj, mely ebben az esetben is látványos változást eredményezett. A mosoly sokkal szebb, fehérebb lett. A fogak egyenletesek, azonos nagyságúak lettek.

Fogászati implantátum  előtte Fogászati implantátum  utána

Kezelés típusa: Fogászati implantátum

Betegünk közel öt éve vesztette el csaknem összes őrlő fogát egy betegség következtében. Esetében az orvos implantátumokra helyezett porcelán hidakat javasolt. Az első fogakon erős kopás mutatkozott, ezért porcelán koronákat helyeztek fel a kezelés zárásaként.

Porcelán híd előtte Porcelán híd utána

Kezelés típusa: Porcelán híd

Betegünk egy baleset következtében vesztette el első fogait, melyet híddal szeretett volna pótolni. Orvosunk egy préskerámia hidat javasolt mely tartós, egyben esztétikus megoldást tett lehetővé. Az új fogak teljesen természetesek és a többi foghoz illeszkednek.

Implantátumokhoz rögzített stéges fogsor előtte Implantátumokhoz rögzített stéges fogsor utána

Kezelés típusa: Implantátumokhoz rögzített stéges fogsor

Betegünk régóta szenvedett fogágybetegségtől ami miatt a fogak meglazultak és nem lehetett megmenteni őket. A kezelés első fázisában 4-4 implantátumot helyeztek a felső és alsó állcsontba, mely lehetőséget ad egy-egy teljes fogsor rögzítéséhez. Ez az eljárás gyakori azokban az estekben ahol a csontveszteség miatt az arc összeseik. Az implantátumokon nyugvó fogsor fiatalos és teljesen természetes megjelenést biztosít, azonban erős és tartós, az implantátumoknak köszönhetően nem mozog.