Szájhigiénia

Őrizze meg fogai
szépségét és egészségét

Fogkő-eltávolítás fájdalommentesen.

Major-Kiss Klári dentálhigiénikus

A szájhigiénia mindenek előtt.

A fogak épségének és a szájüreg egészségének megőrzésében elengedhetetlen szerepet kap a fogtisztítás. Ez magában foglalja a rendszeres otthoni szájápolást, és a szintén rendszeres dentálhigiénikus által végzett fogtisztítást. Az otthoni fogmosás segít megelőzni a lepedék és fogkő felhalmozódását, de csak a dentálhigiénikus tudja a fogkövet teljes egészében eltávolítani a fogakról. A fogkő eltávolítása nem csak esztétikai szempontból fontos, megelőzhet súlyos fogágy-betegségeket és fogszuvasodást is.

A fogkő kialakulása egy hosszú folyamat, nem jár fájdalommal így gyakran észrevétlen. Étkezés során a fogakon plakkréteg alakul ki, mely kitűnő táptalaj a baktériumok számára. Ez a plakk a nyálban jelenlévő ásványi anyagok hatására egyre keményebbé válik, majd elmeszesedik. Ezt az anyagot nevezzük fogkőnek. Minden fogon kialakulhat fogkő akár az íny alatt is. A fogkő színe változó, kezdetben világos sárgás, később ahogy keményebbé válik a színe sötétedik. A fogkő nem távolítható el fogmosással, ezért szükséges a speciális fogászati tisztító kezelés.

Major-Kiss Klári - Dentálhigiénikus

Visszafordíthatatlan hatások.

A fogkő az íny begyulladását okozhatja. Ennek jelei a vörös ínyszövet, vérző íny, és gyakran a kellemetlen szájszag. Amennyiben a fogkő nem kerül eltávolításra az íny visszahúzódik, elsorvad, a gyulladás átterjedhet a foggyökérre, gyengítheti a lágy szövetet és a fogat tartó csontszövetet, ami a fogak elvesztéséhez vezethet. Ennek megelőzésére rendszeres dentálhigiénikus által végzett fogkő-eltávolításon ajánlott részt venni.

Mi történik egy fogkő-eltávolítás során?

A fogkő egy ultrahangos eszköz segítségével eltávolításra kerül a fogíny feletti és alatti részekről, majd a fogakat polírozása következik. A dentálhigiénikus szakemberünk segít megismerni és elsajátítani a helyes fogápolás technikáját és eszközeit, hogy megőrizhesse fogai és az ínye egészségét.

Áraink

Ultrahangos fogkő-eltávolítás polírozással
17 500 Ft
Kedvezményes páros fogkő-eltávolítás polírozással (személyenként)
15 500 Ft

Air-flow kezelés fehérítő hatással

Ultrahangos fogkő-eltávolítás után a hagyományos polírozás helyett választható kezelés, ami egy speciális készülék segítségével történik. Az Air-Flow homokszerű apró anyaga képes a legeldugottabb helyekre is behatolni, így hatékonyan távolítja el az életvitelből adódó elszíneződéseket, fogai tisztábbak, simábbak és fehérebbek lesznek.

Megoldás az érzékeny fogakra

Curasept

Action Mousse Pro terápia azonnal csökkenti a fogak érzékenységét a stronciumsók jelenlétének köszönhetően. A kezelés új ásványi réteget hoz létre, amely ellenállóbb a savas támadásokkal szemben, lezárja a dentin tubulusokat és hosszabb távon védi a fogak érzékenységét és hatékonyan remineralizálja a zománcot és a dentint.

A hatékony eredmény érdekében kiegészítő otthoni kezelés javasolt.

Ínytasak kezelés és fertőtlenítés

A paradontális gél javasolt az íny lokális, felületi kezelésére, fogászati beavatkozások során kialakuló érzékenység enyhítésére, protézis vagy fogszabályzót viselők számára, parodontális betegségben szenvedőknek, implantátummal rendelkezők részére. Segít megelőzni a dentális plakk kialakulását és lerakódását is.

Kérdéseivel forduljon kollégáinkhoz.

Ingyenes tanácsadást biztosítunk minden betegünk számára.

Klinkánk elérhető az alábbi telefonszámon: +36 1 430 1590 vagy e-mailben: recepcio@innodc.hu

Recepció

Ismerje meg klinikánkat.

Kezelőhelyiségeink a legmodernebb fogászati eszközökkel felszereltek. Az Ön kényelme érdekében hosszabb rendelési időt biztosítunk a hét bizonyos napjain.
Látogasson el klinikánkra